Jag har helt tappat motivationen att uppdatera bloggen och ser nu att det inte var gjort sedan Mitra kvalade till SM i Juni… så det var ju ett tag sen. Men en liten uppdatering ska jag väl kunna bjuda på iaf, för lite har ju ändå hänt, båda bra och dåliga saker tyvärr.

Börjar vi med de större bra sakerna så har vi 1, köpt sommarstuga som vi varit i en hel del i sommar. 2, nyligen köpt en trea och sålt ettan vi länge bott i, tillträde till trean får vi nu på tisdag. 3, Nessie tog cert senaste tävlingen nu i Piteå, hon hade en bra helg och vann tre av fyra lopp.

Så i allmänhet går det mesta bra nu, det är bara med Mitra det varit nedförsbacke på sistone. För ca en månad sedan upptäckte vi en knöl i hennes juver. En veterinärtid bokades genast för att kolla upp den och en ny för att ta bort den och ta prover för att se vad det var. Innan vi hann operera detta gick dock Mitra och bröt klokappseln så den fick opereras bort och juveroperationen fick skjutas på en vecka för att hon skulle hinna läka lite. Så för drygt två veckor sedan så var det så dags för juveroperationen. Själva operationen gick bra och även om hon var lite ynklig just efteråt läkte såren hela tiden bra, både för klon och juvret. Veterinären gav oss också gott hopp om att det var en godartad tumör eftersom den var så väl avgränsad och kändes som en sådan tydligen brukar. När jag då 10 dagar efter operationen kommer tillbaka för att ta stygnen fick jag dock inget glatt besked. Provsvaren visade på att det var malignt melanom, alltså inte alls godartad utan sämsta sorten. Veterinär Therese sa dock att vi antagligen tagit den väldigt tidigt, så har vi tur så har den inte hunnit skicka ut metastaser utanför de juverdelar som nu är borttagna. Finaste lilla Mitra, jag hoppas verkligen att detta bara var en obehaglig störning i vår vardag och att vi ännu har flertalet år kvar tillsammans. ❤

Annonser