Efter trevlig nyårsfirande igår (är så glad att jag har skottfasta hundar som inte har några problem att spendera nyårskvällen omgivna av stans alla fyrverkerier!) så inledde vi det nya året i hundträningens tecken med lite agility i klubbens numera färdigställda fina inomhuslokal. Lite slalom-nötning och gungan hade vi som fokus idag, och det gick bra tycker jag. Nessie var duktig, särskilt på kontaktfälten på gungan. Mitra var något övertaggad, men när hon lyssnar ordentligt så går hon bara fint hon med! Lite kort lydnad, men kryp och en platsliggning fick vi också till, vilket gick okej.

Efter det blev det hem och slänga i sig lunch för att sedan möta upp Allan och Linda för lite rapportträning i Kullaskogen. Vi körde en sträcka rakt in i skogen på ca 500 m, men Allan och Linda som ”skytt” när Nessie körde. Det löste hon bra, trots att skymning och  svårorienterad terräng gjorde att Linda stod mitt i spåret på första skicket. Nessie stannade snabbt upp, blev nog lite förvånad, men fortsatte sedan duktigt mot Nils. Övriga skick klarade hon störningen med ett blickkast ditåt, men ingen större reaktion än så!

Nu hoppas jag att jag kan hitta peppen i hundträningen igen, det har varit lite si och så med den de senaste månaderna. Men nu när vi har inomhuslokal att hyra känns det som att det blir betydligt enklare att hitta den!

Annonser