Sitter i bilen på väg till mellanlandning i Sala nu. Vi är nog både alla rätt trötta efter 3 intensiva dagar fyllda med hundträning och trevligt umgänge. Lite allt möjligt har vi hunnit med att träna. Ett ordentligt pass agility, ett lydnad, ett uppletande och pinnspår till båda hundarna och så två pass med rapport. Det mesta har gått riktigt bra och jag är i huvudsak nöjd med hur Nessie jobbat hela dagarna, trots ömsom jättevarmt och ömsom regnväder. Ffa är jag nöjd med våra rapportpass där hon har gått som en klocka och verkligen visat hur säker på uppgiften hon blivit. Dagens pass blev det en grundsträcka på ca 500m med en förlängning med en vinkel på ca 200 m. Nessie gick som första hund på den sträckan och klarade det galant. Nyttigt oxå att få höra från Jonny som är bruksdomare vad jag bör tänka på och vad jag får göra på station. Och även i lydnaden.

Helgens viktigaste lärdomar/kom ihåg:
– sätt på rapporthalsband redan innan framförande påbörjas.
– ge godis när de andra går iväg för att undvika ljud
– börja träna på hundmöten i rapporten genom att göra budföring med annan snäll hund parallellt. (Provade med Mitra och det gick bra!)
– i fria följet, kolla framåt själv och lite helt på att hon går där hon ska. Jobba med medhjälpare som får säga vad hon gör!
– platsliggning. Jobba med MYCKET störning ett tag.

Annonser