I torsdags DM tvåa individuellt och guld i lagtävlingen för vårt lag. Den kvällen fick Mitra till tre bra nollade lopp. Nessie gjorde ett fint laglopp, men slalomingången fick vi ta om. På fredagen var det rallylydnad på schemat i Piteå så jag anmälde även Nessie, Nils tävlade Mitra i avancerad klass. Nessie gick fint i början men tappade fokus lite på slutet. När jag gick imål undrade klubbkompisarna varför jag smög!? Alltså till nästa gång ska jag gå lite snabbare och mer bestämt, men nu var jag ju så osäker på alla skyltar att jag ville ge mig själv tid att tänka.:-P men vårt resultat räckte iaf 96 p och till plats 2 av ca 40-50 hundar. Så resultatet kan jag inte klaga på. Kommentaren var också ”fantastiskt fint! Lycka till i framtiden”. Nu är ju rallydomare väl positiva i sina omdömen, men det kan ju inte ha sett lika ofokuserat ut som det kändes på slutet… Mitras lopp gick Inge vidare. Nils hade migrän och Mitra blev frustrerad och skällde när hon tyckte han var otydlig. Fel på två hela moment + lite skall och missförstånd gav dem 69 p, alltså just under godkänt. Det blir uppenbarligen bra mycket svårare i avancerad klass då de ska gå på höger sida… Men bara för han att träna på det!

Vidare fortsatte helgen med officiella (agilityn internationell tävling) agilitytävlingar i Piteå. Nessie var först ut i agilityklassen och till min glädje lyckades hon hålla huvudet kallt nog att stanna ordentligt på kontaktfälten. Nollat lopp, en andraplats och en agilitypinne. Resten av loppen under lördagen gav ingen resultatmässig utdelning utan jag kan konstatera att de säkra kontaktfälten Mitra hade under DM var en tillfällighet, de blev mer svajiga ju längre helgen gick. Kunde också konstatera att vi har svårt att hävda oss tidsmässigt i så tuff konkurrens som det var där med massa duktiga ekipage från Norge och Finland som antagligen var där för chansen på internationellt cert. Mitras bästa resultat var en sjundeplats på ett nollat hopplopp. Nessie gjorde två bra lopp även på söndagen. Dock en disk på Agilityn där jag valde att ta om henne på gungan då jag inte var nöjd med hennes stadga på den. I hopploppet gick hon fint och slog till och vann den klassen, och fick för det helgens andra pinne.

Sammanfattningsvis åker vi hem från Luleå/Piteå med en silvermedalj i DM, ett guld i lag DM, ett godkänt resultat i nybörjarklass i rallylydnad, 1hoppinne, 1 agilitypinne. Är mycket nöjd med helgen utdelning! Dessutom en mycket trevlig helg med bra väder och omgiven är härliga människor.

Annonser