Som vanligt aningen splittrat fokus men i helgen har det iaf blivit mestadels bruksfokus. Inspirerade av rapportkursen som började i söndags tränade vi rapport både fredag och lördag. Dessutom körde vi uppletande båda dagarna. Uppletande körde vi även idag och hann utöver det med att hjälpa till på ”prova på- rallylydnad” samt köra lite agility på mediums hoppbana från VM. Så lite hundträningen har vi allt hunnit med denna helg.

Rapporten känns riktigt kul, Nessie är jätteduktig och klarar alla övningar vi hittills gjort utan minsta tvekan och med en jättehärlig attityd. Hon är så ”lagom” i rapporten, kan slappna av på station men far iväg som en skjuten kanon när man skickar henne – oavsett om det är mot mig eller Nils. Svårigheten med henne kommer nog vara när vi ska börja lägga in störningar som mötande hundar och människor i spåret…

Uppletandet går också frammåt. Har inte kört mycket alls på sistone så måste säga att jag blev mycket possitivt överraskad över hur fint båda hundarna jobbade i uppletanderutan. Utan föregående synretning hämtade båda hundarna in 2-4 föremål/varje gång det var deras tur och båda jobbade mycket fint med bra engagemang i princip hela tiden. Ffa var det Mitras fina prestation som överraskade mig, håller tummarna att detta är ett bestående framsteg och inte bara en bra helg.

Imorgon är det dags för andra träffen på rapportkursen. Vi är redo!

 

Annonser