Ja, jag hade ju som målet att komma till start i lydnaden med både Mitra och Nessie den här hösten. Nu börjar jag tvivla om det är möjligt/klokt. I Mitras fall om det är realistiskt att tro att vi ska klara att få in momenten, i Nessies fall om det kanske ändå inte är bättre att på riktigt hinna kedja momenten och jobba på uthålligheten.

Umeå har tävling om lite knappt en månad, då är det ju lockande att vara med. Mitras ruta är dock inte alls bra (hon stannar ofta för tidigt och har inte lärt sig söka den som jag skule vilja), hennes ställande under inkall är för långsamt och vittringen är för osäker. Därtill så gnäller hon ju på gruppmomenten. Så att vi skulle klara ett förstapris om vi startar känns tämligen otroligt. Men samtidigt har jag inte startat henne på två år så det känns som det är dags att komma ut på tävlingsbanorna igen för att få lite feedback på var vi ligger och känna tävlingsnerven igen. Har också lekt med tanken att starta tvåan istället, där vi iaf borde klara momenten bättre, men vet inte om det eg. skulle ge oss nånting. Men vi behöver en tävling i siktet för att jag ska vara riktigt motiverad till att träna ordentilgt…. hmm, har en vecka på mig att bestämma mig.

Vad det gäller Nessie så har träningen på sistone mest varit i agility, och i söndags fick vi även till ett 500 m spår och lite budföring. Lydnaden har inte riktigt hunnits med och även om hon rimligtvis borde ha goda chanser att få ett förstapris (hon kan ju alla momenten) så har jag ingen brådska med henne. Skadar inte att hon får landa i sig själv, i vinter kommer vi förhoppningsvis ha gott om tid att fila på detaljer och till våren få det så som jag vill ha det innan vi ställer upp och tävlar. Nä, ingen tävlingsstart för henne, tror jag har igen senare att ha lite is i magen nu. Kvällens träning var dock riktigt bra och hon gjorde några riktigt fina rut-skick och ett fritt följ med fint fokus. dock är högersvängar något vi måste fila på under vinterns träning, för där och i helt om så flyter hon lätt ut väl mycket. I agilityn går slalomingångarna framåt, men att vi ska sätta dem med tävlingsfart redan nu till helgen är vi nog väl optimistiskt. Men vi ska göra vårt bästa i Nordmaling, och sen får vi backa tillbaka i träningen och grundlägga ett säkert slalom redo till nästa säsong.

Annonser