Så var det tomt i lägenheten igen… Nils har tagit med sig båda hundarna och kommer inte hem förrän till helgen igen. Jag saknar dem alla redan, men blir väl eg. bara imorgonkväll som jag kommer märka av det då jag ska til sthlm på utbildning tor-fre och jobbar ju som vanligt för fullt hela dagarna. 

Ikväll var iaf jag och Nessie iväg en tur till klubben där vi fört hade privatlektion med Cicki och sedan tränade lite på egen hand. Lektionen fokuserade på hoppteknik och var andra lektionen jag hade på det temat. Sist körde vi olika raka kombinationer och denna gång fokuserade vi istället på att lära henne böja sig och svänga. Kul var det och nu känner jag att jag har fått de verktyg jag behöver för att lägga grunden för en bra teknik. Gäller bara att få till lite mängdträning också, vilket försvåras av att, som nu, jag inte har hundarna hos mig. Men vi tar varje tillfälle vi får när de är hemma!

Nessies 5 timmar gamla spår som Nils la i söndags var f.ö. inga problem alls – hon är riktigt duktig på att spåra. Han gick under kvällen även ett annat spår – som en av kurskompisarna gått och under det så blev hon lite mer osäker vilket berodde på att spårläggaren inte följt intruktioner och gått på ett sätt som gjorde Nils och instruktören som följde med osäkra på om hon var rätt ute. Självklart var hon det, men hon är väldigt känslig för våra signaler så hon snappar direkt upp vår tveksamhet. Lärdom av det – Lite alltid på Nessie i spåret. hon vet vad hon gör och gör det så mycket bättre utan att vår hjälp. En annan lärdom vad gäller spår till henne är att inte använda snittslar – hon är smart och kan då utnyttja snittslarna för att vinda in sig till pinnarna! Det här var alltså det spår som legat typ 1 timme. 5 timmars spåret klarade hon som sagt utan några tveksamheter alls.

Annonser