Nu var det visst ett tag sen jag skrev. Sedan sist har jag hunnit göra klart sista kursen (sista dagen var i fredags) och kan numera titulera mig ”Jägmästare”. Känns bra det. 😉 Börjar jobba på riktigt på onsdag, så några dagar ledigt har jag nu. 

Hundträningsmässigt har vi väl iaf kommit igång hyffsat med en någolunda regelbunden lydnadsträning, har dock långt kvar innan tävling för båda hundarna. För MItra är den största tröskeln att hon börjat ljuda i var och varannat moment! För Nessie så vill jag fortsätta jobba på att hon ska vara 100%igt trygg i tävlingssituationen innan jag ställer några tävlingskrav på henne. Hon är känslig för hur jag beter mig och att i en ny miljö där jag är lite spänd prestera är hon inte mogen för än, och vi har ingen brådska.

Igår var det iaf årspremiär för uppletandet. Jag och Lisa tog en promenad runt Nydala där vi hittade en hyffsat snöfri yta som fick bli rutan. Vi är ju bara i början på det här momentet, men är nöjd med dagens premiär. Båda hundarna kom ihåg vad det handlade om och Nessie hade mycket bättre fokus nu än i höstas, där märkte man verkligen att hon mognat! Mitra jobbade också helt okej, bra fart ut, hyffsad riktning och fortsatte jobba fint trots att hon en gång kom helt fel. Kör bara med 1-max 2 föremål än så har mycket kvar att jobba på innan färdigt moment, men en bra premiär kändes det ändå som det var. Och ffa – skönt att äntligen kunna vara i skogen! 

Annonser