Igår åkte jag och Nessie med Lisa och Elton till hundspåret i Kullaskogen. Målet var att se om vi denna gång kunde få Nessie att dra ordentligt med hjälp av retningen av att se Lisa och Elton före oss. Det var fantastisk väder och det var hur kul som helst eftersom planen lyckades och Nessie drog jättefint så länge vi låg efter dem. Inte alls så nära att vi såg dem, men ändå så att vi såg dem sticka iväg en liten stund innan jag släppte Nessie. Försökt även gå om henne och se om vi kunde dra utan rygg, men det gick inte denna gång utan då var Elton bakom oss alltför intressant. Men jag är ändå jättenöjd med hur hon skötte sig. Hon var hur taggad som helst, tjöt högt när de stack iväg före oss, och jobbade hårt. Vi pausade och hon fick vila en massa gånger, men den totala sträckan hon drog uppgår nog ändå till 4 km vilket är jätteframsteg! Min duktiga lilla draghund!

På kvällen blev det också ett lydnadspass i lokalen, dock ganska ostrukturerat från min sida men alltid något. Kvällens höjdpunkt var nog att Mitra faktiskt fick till några riktigt fina fjärrskiften. Men fortfarande har vi en otroligt lång väg kvar på det momentet, men kul att se att det iaf finns lite hopp och att vi gör småsmå framsteg.

Idag har det varit ett 3 timmars pass agility i lokalen. Det var jag som ansvarade för den och byggde bana/kombinationer. Tog lite kombinationer från banor som den domare som ska döma i Luleå nästa helg gjort. Gick väl sådär för mig och Mitra och det vi vet är våra svagheter (kontaktfält ffa) kom verkligen fram här. Men kul var det iaf tyckte Mitra så jaja, förhoppningarna inför Luleå är väl inte jättehöga efter detta. Nessie fick prova lite snabbt bara för skojs skull och där var det verkligen ”jag har ingen aning om vad jag ska göra med kör järnet ändå”. Har ju inte haft möjlighet att grundträna henne alls under vintern så mycket sådan är kvar till våren. Men var kul att bara prova henne på några hopp och en tunnel, hon har jättefin attityd och glädje även om det inte alltid blev rätt. Och med det i bagaget så ska det väl inte vara så svårt att lära henne lyssna på min handling också…? Jag njuter då av hennes härliga inställning, hon kommer bli jättekul att köra med om vi bara lär oss svänga lite också. 😀

Annonser