Ja imorgon är det nyår, igen. Tiden går som fort nu när man börjar bli gammal! Nils och Mitra har nu kommit hem så ordningen är återställd. Inte heller de senaste dagarna har bjudit på mycket hundträning. Några små pass inomhus, men det otroligt trista vädret och den väldigt ofokuserade unghunden har gjort att mitt träningssug dämpats. Det och att jag måste få klart mitt exjobb till nästa vecka… Ikväll blir det dock träning i inomhuslokalen med Nessie. Och nu när Mitra är hemma ska jag försöka hinna köra några lydnadspass så att vi kommer väl förberedda till nästa helgs lydnad/bruks kurs med Mariah Andersson. Jag ska gå med på lydnaden i klass 3 och i brukset ska jag sitta med som åhörare. Vi har ju knappt börjat på högre klass momenten så det blir nog givande att se hur de andra tränar där.

Trots att julhelgen kanske inte varit alltför spännande ur ett hundperspektiv så verkar de då iaf ganska tillfreds. Eller ja, Mitra är ju aldrig riktigt nöjd utan är alltid på för mer aktivitet. Efter 10 timmar i skogen har hon inga som helst problem att köra ett passa agility eller kanske ett spår, eller varför inte båda. Brukshunden däremot är ganska så nöjd efter att få ha gått ett spår och att vara med på gruppträningar tar så mycket mer på hennes huvud än på Mitras. Men så är hon ju ung och så lägger hon nog mycket energi på att hålla koll på vad som händer omkring henne…

Vi ser fram emot 2012 och hoppas på ett roligt tränings- och tävlingsår. Och så håller jag tummarna för att SKKs prov och tävlingskommitté rättar till missen som smugit in i de nya agilityreglerna, annars kan vi nog redan nu skriva ner våra mål i agilityn, för då blir det svårt att plocka cert i Norrland… från Umeå bhks och Umeå HU sida har jag nu skickat in en vädjan till dem att ändra sig och jag vet att många fler klubbar och distrikt gör detsamma. Jag hoppas det ger resultat!

 

 

Annonser