Ja, det är färgerna på helgens helgen rosetter. Nessan fick sina två första någonsin och Mitra fick en till till sin samling. Eftersom jag spenderat hela fm på stan, klippt mig mm så måste jag verkligen se till att få något vettigt gjort idag så därför blir det snabbversionen av helgen som jag delar med mig av.

Nessies äventyr var på lördagen då hon och Nils åkte iväg till Vindelns ridhus för en inoff utställning arrrangerad av Västerbottens Kennelklubb. Jag var ju inte med själv, så jag återberättar bara Nils version nu som är något knapphändig eftersom han knappt hängde med på vad som hände alls. Du gick upp tidigt för att hinna med att göra en insatts och fluffa upp henne ordentligt så som man ju ska göra om man är en äkta utställningsmänniska. Men det blev visst en viljornas kamp där på morgonen då Nessie inte alls tyckte om iden med hårfönen (ja, kanske är sådant man ska träna på innan, men vi har liksom inte haft så stort fokus på det här med utställningsträning då det knappast kommer bli något vi gör mycket). Hur som helst, resultatet blev iaf en Nessa som inte var fluffigare än vanligt på något sätt trots hårt kämpande med fön och borste. Väl i ringen så skötte hon iaf sig fint, sprang, stod och lät domaren känna på henne. Tre aussievalpar var anmälda och resultatet för Nessies del blev BIR-valp med HP.

Kritiken löd:

Välutvecklad med bra proportioner. Välformat feminint huvud, bra uttryck, bra hals och skuldra. Tillräckliga vinklar fram, bra bak. Utmärkt bröstkorg, stark rygg, rör sig med bra steglängd. Bra benstomme och päls.

Jag som inte har någon koll på utsättning ger väl inte så jättemycket för resultatet på en liten inoff tävling, men jag är glad att skötte sig fint i ringen och var glad och frimodig. Var ju första gången hon var i ett ridhus dessutom. Nä, men visst är hon söt, men sbra päls? Hon har ju ganska lite päls och dessutom med totalt misslyckad ”uppfluffning”. Jaja, domarn dömer och Nessie fick sina första rosetter. 🙂

Mitras rosett fick hon från en andraplats i hopp 3:an i Jokkmokk. Där fick vi vårt ”5:e” hoppcert, varför kan det inte komma i agility istället?? Där lyckades vi istället diska oss båda gångerna. Men helt värdelöst var det inte utan jag tycker vi fick till två helt okej lopp, ett riktigt bra och ett katastrofdåligt. Så det jag tar med mig är:

  • Bara lyckade säkra slalomingångar denna helgen
  • 3 av 4 kontaktfält satt. Jag la in en hjälp i form av min kasthand (på träning kastar jag leksak i backen där nere) och det svarade hon riktigt bra på. Det kontaktfält vi missade var på bommen där den stod mitt på målrakan och jag min idiot hade visat henne tydligt att jag lagt leksaken i målfållan. Så hon hoppar kontaktfältet, tar de två sista hindrena och hämtar själv leksaken! Klantigt, men det har iaf kännts som att det går att få till snabba och hyfsat säkra kontaktfält om vi fortsätter jobba som vi har gjort, även om detta inte är ett 100 % sätt. Men lite måste man ju gå på chans också. 😉
  • Bra fart och pepp. Sitter kvar i starten om än med mattes hårda öga kontant på sig.

Och det vi har fallit på och måste förbättra:

  • Mitra Måste våga ta hindet jag visar henne runt ”push and pull” och inte vägra så fort jag stickar vidare.
  • Tunnel under bommen kräver mer träning
  • Jag får absolut inte byta handling just innan start bara för att någon jag pratat med ska göra på ett sätt som jag börjar tro skulle vara bättre. För på banvandringen har ju jag gått den väg jag anser passa MIN hund bäst och det är ofta också bäst!
Så detta i helgen, nu ut med hundarna och sen exjobb…
Annonser