Ja imorgon bär det av och jag och Mitra åker de 40 milen upp till Jokkmokk för en helg full av agility. Skönt iaf att det inte kommit någon snö så förhoppningsvis blir det inte så kallt där som man skulle kunna befara så här mitt i november. Nu är det ju visserligen i ett ridhus så det hade säkert varit helt okej, men skönt iaf att slippa frysa så när man går ut…

Nessie ska på sin första utställning på lördag. Blir NIls som får ställa vilket han inte är överförtjust i, men det går nog fint. Jag försökte trimma henne lite idag men det är bara att inse, jag gör det bara värre och ska verkligen inte ha någon pälsras i framtiden! Dels är det inge kul, dels är jag kass på det. Så hoppas inte domaren kollar så noga att han/hon ser alla ojämnheter… 😛 Nä, inga stora förväntningar inför lördagen alltså, vårt mål är att Nessie ska sköta sig, tycka att det är kul och att Nils inte ska skämmas (för sig själv eller för henne :P), vad domarn sen säger om hur hon ser ut bryr jag mig väldigt lite om.

I övrigt i veckan så har det blivit lite lydnad och lite spår. Lydnaden går framåt, men vi hittar ständigt nya brister och mer vi måste träna på. Spåret gick kasst för Mitra som alldeles för ofta nuförtiden är på tok för peppad och därför slarvar i spåret. Upptagen chansar hon hejvilt på och likaså vinklarna då hon kan sätta av i bra fart åt fel håll innan hon inser att spåret är borta och hon ids sätta på nosen och hitta sig tilbaka rätt (vilket hon visserligen gör, men detta är onödiga omvägar). Nä, noggrannheten har vi att jobba på för henne om det någon gång ska bli en start i högre klass… Nessie däremot gick som en klocka och är väldigt spårnoga och spårar lugnt och metodiskt. Camilla fick lägga ett klurigt spår till henne där hon gått en loop, lite zick.zack och konstiga vinklar. Nessie löste allt med bravur och hittade och liggmarkerade de tre pinnarna jättefint. Dock hittade hon inte den plastrulle vi lagt i spåret så behöver träna henne mer på att markera även andra saker än pinnar… Men hon har en fin grund att bygga vidare på i spåret och det känns bra.

Annonser