Gör alltså fältarbetet till mitt exjobb nu i en by 5 mil från Boden. Helt ensam i stugbyn med 5 mil till en bensinstation jag kan använda och lika långt till en anständig affär har jag spenderat 1,5 vecka nu. Eller ja, helt ensam har jag ju tack och lov inte varit för min trofasta lilla Mitra hänger ju såklart med i vått och torrt. Nessie har dock fått stanna hemma med Nils då de har en massa roliga aktiviteter där som jag missat! Vi har gått med i en studiecirkel i bruksspår och Nessa var på första träffen i torsdags. Där fick hon för första gången spåra en annan människa än mig och Nils och det skötte hon enligt utsago jättefint och spårade mycket noggrant. Fick även lite tips av instruktören om hur vi ska få ner Mitras tempo i spåret (ffa viltspåret där de visst är ganska kinkiga på det). Hon tyckte att lösningen på det var riktigt gott godis i spåret som hon bara inte kan springa förbi och därför tvingas ta det lugnare. Vi har ju kört en del på godisspår i personspåret och det tycker jag ändå givit visst resultat så vi provar på det nu även i viltspåret. Problemet är ju dock att viltspåret ska ligga 12-24 timmar och på den tiden så hinner ju skogens invånare gluffa i sig en hel del av det godis som är tänkt till Mitra! Men får väl låta spåren ligga lite kortare närmaste tiden då, för i ärlighetens namn så upplever jag inte att liggtiden är så viktig för henne.

Annars är ju spårskog en sak det finns väldigt gott om och vi försöker utnyttja det och gå så många spår jag bara har tid och ork till. Ett problem nu är dock att det börjat bli mörkt på kvällarna så tidsluckan mellan middag och mörker krymper för var dag. Men bara att gilla läget och inte fastna i en matkoma direkt efter avslutad middag utan istället ge sig ut och träna hund.  Tycker ändå jag varit ganska duktig och jag och Mitra har så gott som alla dagar kört ett frukostpass och ett kvällspass med lydnad. Det vi jobbar hårdast på är ju framförgåendet som vi vill få till så pass att vi får poäng på till tävlingen den 25:e. I apellen stod vi över det momentet men nu i lägre behöver vi poängen då även krypet är ett osäkert kort och inte heller det genomtränat. Men vi jobbar på det och sen är det bara att hålla tummarna när dagen kommer. För lite spänning måste det väl vara också? Måste ju iaf försöka nå mitt årsmål med en uppflytt, vore ju då ett misslyckande att inte ens startat en tävling!

Nu i helgen har Nessa och Nils varit här, jättemysigt att slippa vara ensam! Och kul att träffa Ness igen som jag tycker har mognat under denna vecka och nu har mycket bättra fokus under träning. Känns som att hon plötsligt lär sig saker mycket snabbare och det är mer tryck i det hon gör, är jättekul. Ska bli så skönt att komma hem och komma igen med den vanliga träningen och så. Blir dock kvar här i veckan och till helgen är det agilitytävling i Piteå, men efter det kommer jag hem till pojkvän och nallebjörnen. Kanske kan jag lyckas buda upp nallen från stan så hon också kan vara med i Piteå, men beror väl lite på hur fullt folk har i sina bilar… 🙂

Annonser