Och denna dag inledde hon med att tugga sönder ett par av mina skor så imorse var hon billig kan jag lova. Resten av dagen har hon dock varit lika charmig som hon brukar och inga fler skor har gått sönder så nu har hon stigit i pris igen. Och ger ni mig några dagar till så kommer skorna vara glömda och priset ha stigit så mycket igen att ni inte ens har råd att tänka tanken… 😉 Nä, på något sätt älskar man ju henne ändå även om just sånt här känns ganska onödigt. Men det är ju så det är under valpperioden och lite svinn får man ju räkna med, det vet jag ju…

Ja gud så fort tiden har gått, hon är redan 4 månader nu. Fast vi har bara haft henne i drygt 5 veckor så ser man det så känns det som det har varit intensiva veckor då vi hunnit med en hel del. Har dock inte  nått upp till alla de månadsmål jag satt upp för denna period, men jag tänker att allt har sin tid och får väl skjuta fram målen en månad helt enkelt. Med nog ska vi få ordning på det i sinom tid, lydnadspremiären kommer ju ändå inte förrän 2012 hur bråttom vi än skulle ha. Vi skyndar i vår takt med lydnaden.

Spårat har vi iaf hunnit ett antal och hon tar upp spåren fint och spårar noggrant i spårkärnan. I tisdags gjorde jag dock misstaget att låta en kompis lägga Nessies spår och det var hon inte riktigt redo för. Nä, kass planering av mig. Det var alldeles för svårt och för mycket störningar runt omkring. När dessutom Mitras spår gick kasst och hon helt tappade det inser man ju att vi kanske skulle ha åkt till en mindre ”befolkad” skog. Naivt av mig att tro att det skulle gå bra, men man lär sig ju själv också. Igår tog vi iaf revanch och vi fick till ett lyckat spår med båda hundarna. Nessie fick ett 70 m rakt spår i ganska högt blåbärsris i tallskog. Det gick utmärkt sånär som ett tapp på mitten där en rishög utgjorde ett hinder och jag fick hjälpa henne lite. Mitra fick ett motivationsspår på 300 m med godis i spåret för att få henne att bli mer noggrann. Hon har börjat slarva på sistone så nu är taktiken för hennes del att förenkla spåren och öka motivationen till själva spåret och inte bara till slutpinnen.

Nessie väger nu 13,3 kg och tänderna lossnar en efter en så snart är hon en stor dam. Mitra har hon iaf för länge sedan vuxit om även om Mitra fortfarande vinner dragkamper på bättre teknik och grepp. Hon har även börjat se lite spöken så vi går in i en ny fas i valplivet. Drygt på ett sätt, skönt på ett annat. Skönt iaf när det slutar klia i tandköttet så man slipper övervaka vad hon tuggar på för jämnan!

Annonser