En vecka har gått sedan Emelie kom förbi vandrarhemmet i Vårgårda och lämnade  och vi äntligen fick träffa Nessie. Under denna veckan har vi lärt känna en otroligt miljötrygg liten valp som älskar alla människor hon möter. Hon har charmat många i sin väg och våra hjärtan har hon i ett fast grepp. Hon är så otroligt cool och lugn, hon kan slappna av i princip var som helst och lägger sig helt enkelt och sover när hon är trött oavsett om det är mitt på stan eller i djuraffären. Däremellan finns det däremot fullt av energi och när hon är på det humöret så gäller det att hålla koll på vad hon tuggar på. Hon är dock väldigt lätt att avleda så än har inga större skador uppstått utan det som är jobbigast är att vi är lite osynkade i energinivå efter morgonpromenaden, normalt mellan 4 och 6, då jag skulle föredra att gå och lägga mig igen medan Nessie är full av energi och det slutar allt som oftast med att man själv ger upp eftersom det inte går att slappna av då man är rädd att hon tuggar på något olämligt.

Mellan Mitra och Nessie går det bra nu och de leker någon gång då och då om än inte jätteofta (på Mitras villkor såklart). Ett vakande öga krävs dock om de får något extra gott ben eller dyl. så att inte Nessie får för sig att försöka ta Mitras (Nessie som är den mest ha-galna och inte drar sig för att göra ett försök på Mitras ben). Något vi verkligen måste jobba på med Nessie det är möte med stora hundar (aussie-liknande hundar går dock bra, däremot var t.ex. världens lugnaste golden läskig). Även små barn är läskiga och att få till detta tillhör våra högsta prioriteringar den kommande tiden. Försöker gå och sätta oss en liten stund utanför dagiset varje dag och på klubben ett par gånger i veckan så hoppas vi att det ska ge resultat.

Övrig träning har vi bara hunnit börja smått med och jag känner inte att det är läge att som kullsyskonen lägga upp träningsmål ännu (de har ju trots allt haft sina valpar 3,5 vecka längre :P). Det vi börjat jobba på är saker som kamplek, haktarget, klicker-kreativitet, varsågod, inkallning, kontakt.

Igår fick hon 12 v vaccinet och vi passade på att väga henne – bara under denna veckan har hon ökat nästan 1 kg i vikt! Så det är illa att vi varit så dåliga på att ta kort, ska verkligen försöka bli bättre där! Här kommer iaf några.

Jämnstora nu, men inte länge till...

 

Fart och fläkt

 

Jättegäspning på tågresan hem

 

Avslappnad valp på tåget

 

Nessie hjälper till 😀

 
Ja, mer än så var det inte. Eller jo, lite mer men inte så bra bilder att det är värt att lägga ut…
 
 
 
 
Annonser