Helgens väder inbjöd inte direkt till någon cykeltur så det blev till största delen en lugn inne-helg. Vi inledde helgen med socker-chock på fredagen. Under kvällens pannkaksparty förtärdes pannkakor i alla dess former. Med ost, med nutella, med citron och socker (mycket gott faktiskt), med lönnsirap, med hallon, med blåbär, glass, grädde och gärna allt i flera olika kombinationer. Och till det så dracks det cider (eller öl) och till efterrätt tryckte vi i oss våran svenska kladdkaka och en hel massa glass.

Efter en hård vecka och gårdagens sockerchock  var vi inte uppe förrän kl 11 på lördagen. Kollade ut genom fönstret och konstaterade att cykling var nog inte att tänka på med en cykel utan stänkskärmar och snöblandat regn. Det blev helt enkelt en väldigt slö dag och vi passade på att tvätta och tillverka köttbullar av 1,5 kg köttfärs. På eftermiddagen gjorde vi även scones och bjöd över en kompis på after-noon tea. Efter det behövde vi komma utanför dörren och tog därför en promenad (regnet hade nu börjat ösa ner!) till stranden. Dyblöta parkerade vi oss slutligen i sängen och kollade på finalen av ”på spåret” på svt-play. En väldigt lat dag, men ganska skönt emellanåt.

På söndag var vi iaf uppe i tid och tog oss ner på stan på förmiddagen, för att hitta en present till Nils som fyller år nästa helg. Kl. 12 mötte vi upp med en kompis för att  se på bio. Vi såg ”Kings speach” och den rekommenderas. Lite konstigt var det dock att se den mitt på dagen, men det var tyvärr ända tiden den gick eftersom den är ganska gammal här. Efter bion blev det Haggis (traditionell skottsk mat av kalvinälvor tror jag!) på en pub och fortsatt shopping. Haggisen var faktiskt inte så äcklig som det låter, men heller inget jag kommer beställa igen. Påminner lite om pölsa, fast lite kryddigare.

Klassisk Haggis med neeps and tatties

På söndagkväll hade vi bjudit in några kompisar och det bjöds på hemlagade svenska köttbullar med rotmos, brunsås och lingonsylt. Och äppelpaj med glass och vanlijsås till efterrätt. Blev uppskattat och en trevlig kväll.

Alla de köttbullarna vi gjorde... har en del i frysen nu. 😉

Middag

Nu är det måndag igen och en ny kurs har börjat. Som vanligt lite förvirrat så här första dagen på kursen och för tidigt att utvärdera hur den kommer vara. Vi läser iaf kurserna ”tropical forest ecology and management” och ”research project planning” under denna period.

Annonser