Just vaknat upp efter gårdagens Skottska dans (ceilidt). Mycket trevlig måste jag säga även om dans inte är min starka sida. Det var filolspelande orkester och rader av folk som man dansade mot. Under kvällen träffade vi de första svenskarna sedan vi anlänt hit. Trevligt att se dem, men det är ju ändå engelska vi är här för så vi satsar nog på att umgås mer med de andra nationaliteterna. De vi umgåtts mest med hittills är ett gäng österrikare och en tysk, Hannah, Christina, Benny, Kathi and David. Sedan vi började kursen ”Nature conservation in Britain” har vi även umgåtts en del med en Belgare som heter Sebastian och nu då ett gäng fransmän (och franskyskor) som också tar samma kurs. Är alltså inte mycket skottar vi umgåtts med vilket jag antar beror på att det är vi utbytesstudenter som håller oss framme och går på de aktiviteter som ordnas av universitetet medan skottarna går på andra ställen. Visserligen är två av de tjejer  jag bor med Skottar, och visst de är trevliga men inga jag direkt umgås med. Är på något sätt enklare att umgås med dem som är i samma situation som en själv och för mig spelar det ju ingen större roll var de komer ifrån, engelska måste man ju prata ändå…

Nu är det alltså helg och helgens planer lyder som följer; Idag planerar vi att ta oss till det stället där man kan låna en cykel mot en depositionsavgift. Det vore underbart att kunna ta sig fram på cykel istället för att gå överallt. Det tar ändå en dryg halvtimme att ta sig gående till stan, och rätt många vändor dit har det blivit. Får väl se vilket skick de cyklar vi får låna är i. Alltså om vi måste lägga resten av dagen på att laga upp dem eller om vi hinner fara och köpa ett gymkort och hinna träna något idag kanske. De har nämligen ett nytt fint gym här med en studentrabatt som faktiskt är något att ha (jmf IKSU). Hade tänkte köpa ett kort nu att ha de kommande två månaderna när vädret inte inbjuder till uteaktiviteter. Där har jag tänkt gå på några av de gruppass de har och även kanske träna lite i gymmet.

Nu denna första vecka har faktiskt avsaknaden av hund inte varit så påtaglig som jag befarade. Jag antar att det beror på att vi haft så fullt upp så jag inte har haft tid att tänka på det, vilket ju iofs är bra. Men visst saknar jag min älskade Mitra, och visst längtar jag efter en ny liten nalle att träna med. Men den som väntar på något gott… om 3 ½ månad får jag förhoppningsvis valp och utan tvivel får jag iaf återförenas med min älskade lilla kooikerbitch.

Annonser